MK uddannelsen

Kom i mesterlære på kropsterapi uddannelsen

Mesterlære i kropsterapi

Kropsterapi er efterhånden blevet en velkendt behandlingsmetode ikke bare i Danmark, men i allerhøjeste grad også rundt om i verden.

Alligevel sås der stadig i de etablerede kredse tvivl om effekten ved kropsterapi, fordi der ikke ligger nogen videnskabelige beviser for om det virker. Og derfor er jeg i årevis blevet mødt med en vis skepsis fra især kiropraktikere, fysioterapeuter, læger etc.

Med rette kan nogen måske sige, da de forskellige uddannelser der eksisterer indenfor kropsterapi, alle er private uddannelser, så det er egen betaling og ingen tilskud. Og så er de endda kortere end hvis du tager en kiropraktor, fysioterapeut, psykomotoriks eller en osteopat uddannelse.

Kan man så alligevel blive en dygtig behandler og terapeut, på kortere tid en de etablerede uddannelser?​

Ja det mener jeg bestemt at man kan, men ligesom så mange andre uddannelser skal man selvfølgelig tænke sig godt om, for der vil altid findes uddannelser – hvor forretningen er vigtigere end indholdet!​

Lad mig komme med mit bud på hvorfor jeg mener at kropsterapien har sin berettigelse og faktisk på et niveau, hvor jeg mener at de forskellige sundhedsforsikringer og tilskuds instanser burde kigge i vores retning.

Når jeg i mine behandlinger, møder mine klienter, er det naturligvis ud fra den tese at, jeg skal møde klienten der hvor klienten er, og med de problematikker der måtte være. Men jeg kigger også på stemningen i og omkring klienten, hvordan trækker de vejret, er de fokuseret og nærværende, eller lader de sig hurtigt distrahere, hvordan tager de tøjet af inden de lægger sig op på briksen etc.

​ALTSÅ, i min optik, er det i lige så høj grad vigtigt, at jeg orienterer mig om hvor de kommer fra i deres liv med travlhed, deres nervesystem, familiesituation, job, fritidsinteresse etc. som fysiske eller psykiske problematik de måtte komme med!

For kroppen taler, og da det er kroppen kropsterapien arbejder med som udgangspunkt, er det relevant at være opmærksom på om klienterne er stressede, angste, fortravlede, har de haft smerterne i kortere eller længere tid. Hvordan sover de, hvordan er deres spisevaner, motionere de, hvordan trives de i deres parforhold, har de børn etc.

Ovenstående vil være observationer, fra klienten træder ind af døren, til de sidder i stolen til en kortere eller længere samtale inden selve behandlingen.​

Dernæst på briksen:​

Derudover vil jeg altid kigge på hvordan klienten ligger på briksen. Ligger de i en ”banankurve”, rotere overkroppen når de ligger på briksen, hvordan ligger hovedet, peger fødderne i hver sin retning, er der en sammenhæng i muskulaturen, bevæger de maven når de trækker vejret, og sådan kunne jeg blive ved. En dygtig kropsterapeut vil hurtigt kunne se mange af de fysiske udfordringer når klienten har lagt sig op på briksen.

Herfra handler det i højeste grad om at skabe et trygt rum for klienten, et rum hvor der både skal og kan være rum for at kroppen må vise de forskellige tegn på ubalance, eller en fuldstændig undertrygt vrede, sorg, frygt angst etc. Alle følelser er tilladte. Og det er især her, jeg mener at kropsterapien har sin berettigelse, for vi forsøger at rumme det menneske der ligger på briksen, med alle des følelser, skavanker, modstand etc. for jeg mener ikke vi kan skille det fysiske og psykiske fra hinanden. Er det pga. de stemninger, bevægelser, oplevelser, trauma, sorg, ulykker etc. fra fortiden der gør at kroppen har krampet sig sammen, eller er det trafikulykken, eller en fortravlet morgen på vej ud ad døren, at så faldt Peter eller Betinna den morgen og slog knæet, eller lign. oplevelser der gør at klienten ligger som ligger på briksen og har det virkelig svært mentalt. Hvordan vil du skille det ad?

​For det ikke altid at jeg føler der er tid til, at kigge på det hele menneske, og de skavanker eller problematikker klienten kommer med, hvis du er hos en behandler/læge/terapeut, og der kun er 5 til 15 minutter til rådighed. Så vil det mere være symptombehandling end en forbyggende behandling, eller en behandling der har fokus på at ændre tilstanden.

Jeg synes også det er vigtigt at sige, at jeg anerkender både lægefagligheden, og de mange behandlingstilbud der er, for der findes mange utrolig dygtige terapeuter, behandlere og læger. Ofte har de bare ikke den tid der skal til, og derfor søger jeg hen imod samarbejdet, frem for at vi skal skyde mod hinanden.

​Men uanset hvordan vi vender og drejer der, så mener jeg at det er den personlige kontakt samt tryghed imellem behandler og klient, der skaber den største forandring. Formår du som behandler at skabe et unikt, trygt og kærligt rum, så har du skabt det bedste fundament for forandring, så kan vi altid snakke om hvilke teknikker, hvilke tilgange du så derfra skal bruge, MEN teknikkerne og tilgangen tror jeg på de fleste mennesker kan lære.

​Når man tager MESTERLÆRE I KROPSTERAPI uddannelsen hos mig, er det vigtigt at man er indstillet på at undervisningen altid kan ændre sig, og forandre sig løbende, hvis min intuition som underviser kan mærke at vi skifter retning i dag, eller at det er vigtigere at vi træner den fysiske krop og trækker vejret igennem en Breathwork session, fordi det er et vigtigt element at vi også skal forstå det igennem egen krop. Der er et ordsprog der hedder: walk the talk.

For mig betyder det, at man som kropsterapeut også selv er nødt til at have erfaret det på egen krop, at man har haft følelsen og oplevelsen af at kroppen reagerer på forskellige måder og at det er tilladt. Lyd skaber plads – men hvis du samtidig er bange for hvad andre synes om dig, hvis du larmer og derfor bider smerterne og tænderne sammen for at holde ud, ja så får du jo reelt ikke en erfaring i hvad det gør ved dig! For erfaring betyder meget i denne kontekst, hvis du ikke har erfaret det på egen krop, hvordan ville du så kunne vejlede og guide dine klienter til at give slip!​​

​Skal man have en specifik baggrund for at blive en dygtig kropsterapeut?

  • Nej det skal du ikke. Nysgerrigheden er den vigtigste faktor.
  • Kan man som ordblind tage denne uddannelse – Ja absolut.
  • Hvad nu hvis jeg har ADHD og krudt i røven, kan jeg så alligevel blive kropsterapeut? Ja det kan du bestemt. Når vi er maks. 8 elever på hvert hold, er der stadig hensyn til at vi alle er forskellige. Og min erfaring er, at bogstaver, termer og diagnoser til menneske, blot er fordi vi som samfund har et behov for at kunne sætte de forskellige mennesker i nogle kasser og rammer, så vi ved hvordan vi skal kategorisere dem. Men bogstaver eller diagnoser er jo blevet en tilstand og et fænomen vi ”hurtigt slynger om os” til folk med et flakkende blik, manglende koncentration for noget som ikke interesserer dem men ofte er disse mennesker de meget kreative og fantasifulde mennesker, og derfor bliver de oftere også utrolig dygtige terapeuter.
  • MESTERLÆRE I KROPSTERAPI er 90-95% praktisk uddannelse. De resterende 5-10% er vidensbaseret indlæring, altså enten skal du læse fysiologi og anatomi samt sygdomslære, der kan være psykologiske tekster der er vigtige, der vil være studier omkring 5 element loven, meridian lære, men den skal i allerhøjeste grad praktiseres i udførelsen af behandlingen. Og er man udfordret i det boglige, så hjælper jeg dig igennem uddannelsen.
  • For øvelse gør mester, og derfor er der også et krav fra min side af, at du har udført ca, 50 elevbehanldinger imens du er underuddannelse, men at du også selv får behandlnger 5-7 undervejs i forløbet, så du selv kan mærke hvad det gør ved dig.
  • Det kærlige læringsrum – er meget vigtigt for mig at praktisere. Nemlig at der skal være plads til os ALLE, uanset hvor forskellige vi er, for den spejling får vi også i virkeligheden når vi får klienterne på briksen. Det kan også betyde at du en gang imellem må behandle på mennesker der i realiteten provokerer dig. Men det er der plads til.

Er METERLÆRE I KROPSTERAPI UDDANNELSEN noget for dig, er du meget velkommen til at række ud efter mig til en personlig samtale, og så kan vi i fællesskab vurdere om dette kunne være det næste skridt i din personlige udvikling, og kursændring i dit arbejdsliv.​

KONTAKT MIKAEL

Navn *
Telefon *
E-mail *
Besked *
Nogle felter er ikke udfyldt korrekt
 

Åbningstider​

Mandag

10.00 – 18.00​

Tirsdag

08.00 – 17.00​

Onsdag

09.00 – 16.00​

Fredag

09.00 – 14.00​

Århus

Hver 4-5 uge