​Breathwork

Opnå fornyet energi med mine Breathwork Sessions

​Transformerende breathwork!

Vi trækker alle vejret, fra det øjeblik vi kommer til verden, og når vi slipper det sidste åndedræt, er det også her vi forlader denne verden!

Men er vi egentlig bevidste om, hvor vigtig en faktor åndedrættet er for vores velbefindende, for vores trivsel og ikke mindst vores tilstedeværelse med os selv!

Igennem mine mere end 20 år som kropsterapeut, har jeg set hvordan mennesker kan overleve, et helt liv, uden at være bevidst om hvor vigtigt åndedrættet er, for at kunne mærke behov, lyst, lidenskab, nærvær for bare at nævne nogle af ordene og så sidst men ikke mindst kærligheden til sig selv og andre. Miljø og arv har naturligvis en stor ”impact ” på, hvordan vi lære at trække vejret. Det er min oplevelse, at rigtig mange mennesker faktisk ikke er, eller har været bevidste om, at et balanceret åndedræt er en af de korteste veje til større velvære.

Transformerende = at transformere sig fra et sted til et andet sted. Breathwork = dækker over betegnelsen at trække vejret, og det kan du gøre på mange forskellige metoder. For at man kan betragte det som transformerende, er det fordi du får muligheden for at kigge bag vores menneskelige kontrolcenter, hvis du vel at mærke tør give slip på kontrollen, for nedenunder den tilstand ligger det ubevidste og vores underbevidsthed.

Du har sikkert hørt begrebet, kroppen husker, og det vil ofte være det vi referer til, nemlig de oplevelser, trauma, angst, frygt, vrede, stress etc. som ligger i underbevidstheden. Men for at komme ned og mærke det, bliver vi nødt til at komme forbi vores kontrolcenter, og her er det transformerende åndedræt et fantastisk redskab. Når vi overilter kroppen, for siden kortvarigt, at miste evnen til at kontrollere tingene omkring os, får du dermed nemmere og direkte adgang til vores underbevidsthed.

Det er ikke en ”nem” rejse, og du får på ingen måde en ”gratis tur” for det er hårdt arbejde. Men jeg kan alligevel sige så meget, at det er en smuk rejse ind i kroppens tilstand og evne, da du aktiverer kroppens eget DMT som også er et kendt stof man Bruger i psykedeliske rejser, her bruger du ”blot” kroppens eget naturlige signalstof.

Er der forskellige tilgange til det Transformerende Breathwork?

Ja det er der. Måske har du hørt om Wim Hof, the iceman, som har gjort en kæmpe indsats for at vise verdenen hvad vi kan gøre med åndedrættet. Han kalder det Wim Hof metoden. Jeg er selv blevet inspireret af Breathmaster på Bali, og du kan også finde stor inspiratrion hos Dan Brulé's Breath mastery eller Stanislav Grof, en Tjekisk psykiater, som var en af de første terapeuter der brugte åndedrættet bevidst under terapi, og har skabt en stor grobund for den store viden der i dag findes om hvor vigtigt vores åndedræt.

En anden stor inspiration er forfatteren James Nestor der har skrevet bogen BREATH! Som er en fantastisk inspiration, hvor han beskriver flere måder at trække vejret på, og hvor vigtigt i hverdagene det er at trække vejret igennem næsen.

Derfor kan de forskellige tilgange til en transformerende breathwork session variere, da vi alle gør det forskelligt, alligevel er der fælles træk som kan omfatte fokus på dybe, bevidste åndedrag, øget iltindtag og frigivelse af spændinger og blokeringer i kroppen. Mange mennesker, der praktiserer transformerende breathwork, beskriver om oplevelser af dyb afslapning, fornyet energi, øget bevidsthed og nogle gange transformative indsigter.​

Breathwork Sessions​

Jeg selv, bruger også kropsterapien ind i mine Breathwork Sessions. Det gør jeg fordi, at uanset hvor gode intentioner vi har, er vores bevidsthed så stærk, og selvom vi gerne vil, er det ikke altid nemt at slippe udenom vores kontrolgen. Når jeg så bruger kropsterapien, til at stimulere kroppen undervejs, er min oplevelse at det kan være nemmere at overgive sig til rummet, og tage ejerskab over ens egen rejse, og dermed lade personen som ligger ved siden af have deres egen rejse, for på den måde at forblive på din banehalvdel.

Jeg synes det er vigtigt at nævne, at sessionerne kan variere fra gang til gang, og selvom du har haft den dybeste og mest transformerende sessions sidste gang, er det ikke sikkert at den næste er lige så dyb.

Derudover vil jeg altid anbefale at du laver disse længere sessions fra 1-3 timer, under vejledning af en erfaren facilitator, for kroppen kan sagtens reagere med mindre eller større kramper, munden kan snører lidt til, og det krible og krable ud i hele kroppen, og ligger man helt alene på gulvet, kan det for nogen mennesker føles ubehageligt og utrygt, hvorimod hvis du faciliteres i et rum der er trygt, vil du have nemmere ved at give slip.

Håber det kan give dig en inspiration til om du har lyst og mod til at tage en transformerende Breathwork session.​​

KONTAKT MIKAEL

Navn *
 
Telefon *
 
E-mail *
 
Besked *
 
Nogle felter er ikke udfyldt korrekt
 

Åbningstider​

Mandag

10.00 – 18.00​

Tirsdag

08.00 – 17.00​

Onsdag

09.00 – 16.00​

Fredag

09.00 – 14.00​

Århus

Hver 4-5 uge